Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-08@22:14:28 GMT

خاطرات ۶ نسل از خیابان ناصرخسرو مستند شد

تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۶۶۷۰۲۴

خاطرات ۶ نسل از خیابان ناصرخسرو مستند شد

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست؛ مهدی باقری کارگردان عرصه سینمای مستند درباره جدیدترین فعالیت های خود گفت: حدود یک سال است که مشغول کار روی مستندی با عنوان «در جست و جوی خانه خورشید» درباره خیابان ناصرخسرو هستیم. کار ساخت این اثر از اردیبهشت سال گذشته آغاز شد و در حال حاضر مراحل پایانی صداگذاری و اصلاح رنگ آن سپری می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: «در جست و جوی خانه خورشید» با سرمایه گذاری مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی و به تهیه کنندگی و کارگردانی خودم در ۸۵ دقیقه آماده می شود تا در صورت انتخاب شدن در جشنواره «سینماحقیقت» به نمایش در بیاید.

باقری عنوان کرد: «در جست و جوی خانه خورشید» یک اثر تاریخی و در عین حال خوانش بخشی از تاریخ ایران در خیابان ناصرخسرو است. ویژگی که این خیابان دارد این است که همیشه با وجود اتفاقات مختلف زنده بوده و هیچگاه نمرده است.

این کارگردان با اشاره به اینکه مستند براساس پنج دفترچه خاطره یک خانواده که در محله حیات شاهی خیابان ناصرخسرو زندگی کرده اند ساخته شده است، اظهار کرد: این دفترچه شامل خاطرات ۶ نسل از این خانواده بود که در این محله زندگی کرده بودند و ما در واقع بر اساس آن خاطرات مکتوب به روایت ۱۴۰ سال زندگی در خیابان ناصرخسرو پرداختیم.

به گفته وی، در مستند «در جست و جوی خانه خورشید» با ۴ نفر از جمله دکتر مختاری، مهندس فلاح پسند، مهندس حائری و میرعلی نقی گفتگوی تصویری شده است.

وی در ادامه با اشاره به دیگر آثاری که کارگردانی آنها را برعهده داشته است، بیان کرد: در طول ۲ ماه گذشته فیلمبرداری ۲ مستند دیگر با عنوان «حرکت در مه» و «گفتگو با سنگ» را به پایان رسانده ایم. «حرکت در مه» درباره دِه زیارت واقع در گرگان است که به لحاظ اجتماعی و تاریخی اتفاقات زیادی در آنجا رخ داده است و ما به روایت اتفاقات این دِه می پردازیم. فرهاد ورهرام تهیه کننده این مستند ۵۲ دقیقه ای است که به سفارش شبکه مستند در حال آماده شدن است.

باقری اظهار کرد: «گفتگو با سنگ» نیز روایت تجربی از تخت جمشید و درباره صداهایی است که از این مکان شنیده می شود، تهیه کننده این اثر ۳۰ دقیقه ای پژمان مظاهری پور است که برای حضور در جشنواره ها آماده می شود.

وی عنوان کرد: من چندی پیش تهیه کنندگی مشترک مستند «نبودنت» به کارگردانی فاطمه رضاییان را نیز پذیرفتم که این فیلم روایت کارگردان از زندگی مشترک خود است. در حال حاضر تدوین این اثر هم به پایان رسیده است و در ۵۰ دقیقه آماده می شود.

این کارگردان با اشاره به اینکه مشغول تدوین ۲ اثر دیگر هم است، گفت: در حال حاضر مشغول تدوین مستندی با نام «بند آب، بند خاک» به کارگردانی فرهاد ورهرام هستم. این فیلم درباره خشکسالی زابل و پیامدهایی است که برای این منطقه دارد. «بند آب، بند خاک» به مدت ۵۰ دقیقه برای حضور در جشنواره «سینماحقیقت» آماده می شود.

وی در پایان بیان کرد: به تازگی تدوین مستند دیگری به کارگردانی مهرداد زاهدیان را که درباره تاریخچه لوله های فنوگراف است، آغاز کرده ام که هنوز نامی برای آن انتخاب نشده است.

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۶۶۷۰۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تدوین ۳ جلد کتاب از نقش روحانیون رزمنده همدانی

به گزارش خبرگزاری مهر، الیاس نجاری در جلسه‌ای که با حضور مدیر کل صدا و سیمای مرکز همدان و دبیر کنگره ملی هشت هزار شهید استان در سالن جلسات نمایندگی سپاه انصار الحسین علیه السلام برگزار شد از آغاز جمع آوری آمار، آثار، اسناد، اطلاعات و خاطرات روحانیون رزمنده از آغاز انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در همدان اشاره و افزود: تلاش خواهد شد کاری که در چهار دهه گذشته از جمع آوری و تدوین مجموع آمار و اطلاعات و خاطرات روحانیون ایثارگر استان انجام نشده در بازه زمانی دو ساله و با مشورت و استفاده از ظرفیت نویسندگان و پیشکسوتان جهاد و شهادت در قالب سه کتاب و ده‌ها مستند تدوین و رونمایی شود.

وی اشاره کرد: در ابتدا لازم بود بانک اطلاعاتی تعداد رزمندگان روحانی جمع آوری شود که این امر با استفاده از تعدادی از روحانیون شاغل در مرحله اول انجام شد و با برنامه ریزی بعمل آمده تلاش خواهد شد تمامی اطلاعات و اسناد جنگ که رزمندگان روحانی در آن نقش داشته جمع آوری شود.

نجاری در این جلسه از مدیرکل مرکز صدا و سیمای همدان و دبیر کنگره ملی هشت هزار شهید استان خواست که ضمن هم افزایی و تعامل نسبت به این حرکت ارزشمند که می‌تواند گنجینه‌ای در خور شأن راویان روحانی و پیشکسوتان جنگ و محققین و پژوهشگران باشد همکاری کنند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: مجموع خاطرات و آمار رزمندگان روحانی می‌تواند به عنوان کتب مرجع در مراکز علمی و دانشگاهی و حوزوی باشد که در آن نقش روحانیون به خوبی بیان شده و قابل استفاده برای نسل‌های آینده باشد.

کد خبر 6100494

دیگر خبرها

  • اسارت مظلوم‌ترین حوزه دفاع مقدس است
  • تدوین ۳ جلد کتاب از نقش روحانیون رزمنده همدانی
  • داماش به دنبال پاک کردن خاطرات تلخ مسجدسلیمان
  • چت‌جی‌پی‌تی حالا دیگر حافظه هم دارد
  • ۲۱ عنوان کتاب در حوزه هنری انقلاب اسلامی خراسان رونمایی می‌شود
  • «با قید محرمانگی» از اوبرهاوزن جایزه گرفت
  • ۵ کتاب شهدای شهرستان بهارستان رونمایی شد
  • بلینگام: رئال مادرید تمام زندگی من است؛ کاش خاطرات بارسلونا را دوباره زنده کنم
  • جایزه اصلی هات‌داکس به «انقلاب» رسید
  • استاد مسعود اسکویی نقش الگوسازی داشت